Blog

A lakatnyitás módszereiről, ha elvész a kulcs

Közzétéve: 2022.08.01.

Nagyon gyakori, hogy elvész a lakatkulcs, így pedig a lakat használhatatlanná válik. A jobbik eset, ha épp nem zárunk vele semmit, de ha mondjuk épp a fészeren van rajta, ez nem túl jó, mert akkor le kell vernünk.

Tovább olvasom >>

Utazzanak csomagjaink biztonságban külföldre is

Közzétéve: 2022.07.01.

Megérkezett a nyár, az az igazi, meleg, nyaralós idő is, így sokan vágnak neki az utazásnak.

Tovább olvasom >>

Lakat a garázsra? Biztonságos ez?

Közzétéve: 2022.06.02.

Ha a garázsról van szó, mindenkinek más jut az eszébe, hiszen rengetegféle megoldás van garázsra.

Tovább olvasom >>

Fém kulcstárolókban biztonságban van a pótkulcs?

Közzétéve: 2022.05.03.

Amikor a pótkulcsot szeretnénk eldugni, akkor nagyon leleményesnek gondoljuk magunkat, pedig sokszor nem is vagyunk azok.

Tovább olvasom >>

Más lakat kell motorra, mint kerékpárra?

Közzétéve: 2022.04.01.

Amikor védeni akarjuk a biciklinket, a lakat egy meglehetősen egyszerű, de hatékony megoldás.

Tovább olvasom >>

Mi mindenre használható egy lakat, avagy hova vegyünk lakatot?

Közzétéve: 2022.03.02.

Ha azt halljuk, hogy lakat, akkor sokan egyből a biciklilakatra asszociálnak, ami érthető, de nem ez az egyetlen lehetőség, amit lakattal láthatunk el.

Tovább olvasom >>

Robogóra vagy motorra is vehetünk lakatot? Van értelme?

Közzétéve: 2022.02.01.

A kerékpárok lakatolása meglehetősen régóta működő megoldás a lopás ellen, bár ez sem tökéletes, hiszen megesett már olyan is, hogy nem a kerékpár tűnt el, csak a kereke.

Tovább olvasom >>

Valóban megéri az árát egy drágább lakat? Hiszen azt is le lehet verni, vagy nem?

Közzétéve: 2022.01.07.

A biciklinket, a fészert vagy a garázst gyakran védjük lakattal, mert valamilyen okból kifolyólag zár nem kerülhet fel. Persze sokan azt gondolják, hogy a lakat úgyszólván felesleges, hiszen könnyen leverhető, a biciklilakat könnyen szétvágható, teljesen felesleges pénzkidobásnak tűnik.

Tovább olvasom >>

Poggyászlakattal a biztonságos utazásért

Közzétéve: 2021.12.16.

Számzáras vagy kulcsos, egyre többen használnak poggyászlakatot utazásaikkor. Sok bőröndön és táskán már eleve van zár, ami többnyire számkombinációs, de ha ez nincs, akkor is meg tudjuk védeni csomagjainkat az illetéktelenektől.

Tovább olvasom >>

Mit tud egy drágább lakat?

Közzétéve: 2021.11.04.

A lakat senki számára sem ismeretlen, hiszen rengeteg helyen használjuk, bicikli és motorlakatok mellett a pincére vagy a fészerre is vásárolhatunk lakatokat, de sokan az irodai szekrényekre is lakatot tesznek.

Tovább olvasom >>

Mit tehetünk, hogy a lakatkulcs ne vesszen el?

Közzétéve: 2021.10.04.

A lakáskulcsra mindenki nagyon vigyáz, ám a lakatok kulcsaival már koránt sem ez a helyzet. Számos olyan eset van, amikor lakat van egy fészeren vagy szekrényen, a kulcsa azonban már régóta nincsen meg.

Tovább olvasom >>

Védjük meg biciklinket lakattal!

Közzétéve: 2021.09.04.

Akinek biciklije van, annak a biciklilakat nem ismeretlen fogalom. Ma már bárhová is tesszük le a kerékpárunkat, védenünk kell, hiszen a szabadon hagyott bicikliket ellophatják, és el is lopják.

Tovább olvasom >>

Valóban működnek a filmes trükkök? Avagy lakatnyitás hajtűvel, dróttal, celluxszal

Közzétéve: 2021.08.03.

A filmeket mindenki szereti, és a lelke mélyen szinte mindenki kipróbálná a leghíresebb filmes zárnyitós, lakatnyitós jeleneteket.

Tovább olvasom >>

Vannak valóban biztonságos lakatok?

Közzétéve: 2021.07.05.

Amikor azt halljunk, hogy lakat, akkor vagy a biciklilakat jut az eszünkbe, vagy a sufnin fityegő fémdara, amit két csavarkulccsal játszi könnyedséggel szét lehet feszíteni, vagyis nem épp a biztonság és a megfelelő védekezés.

Tovább olvasom >>

Hová érdemes lakatot venni?

Közzétéve: 2021.06.07.

A zárak vásárlására komoly gondot fordítunk, a lakatokkal azonban már egészen más a helyzet. Pedig a lakatokat is olyankor vásároljuk, ha valamit meg szeretnénk védeni.

Tovább olvasom >>

Számkombináció vagy kulcs? Milyen lakatot válasszunk?

Közzétéve: 2021.05.05.

Lakatra sok esetben van szükségünk. Lezárhatjuk vele a fészert vagy a kerti tárolót, esetleg még a biciklinket is. Felkerülhet szekrényre vagy ajtóra, a felhasználása meglehetősen sokrétű.

Tovább olvasom >>

Hódít az új őrület, a zárfeltörés

Közzétéve: 2021.04.07.

Természetesen most nem a bűnügyi statisztikákról van szó. A zárfeltörés már nemcsak egy illegális tevékenység, hanem egy érdekes hobbi. Ez sokaknak furcsa lehet, de tényleg vannak olyanok, akik egy zár kinyitását intellektuális kihívásnak tekintik, minél bonyolultabb a zár, annál jobb.

Tovább olvasom >>

Lakatnyitási tippek és trükkök

Közzétéve: 2021.03.05.

A filmeken nagyon jól mutatnak a különféle zárnyitási trükkök. Szinte nincs olyan, aki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy megtanulja, hogyan is lehet hajtűvel kinyitni egy zárat vagy egy lakatot.

Tovább olvasom >>

Mivel dolgoznak a betörők?

Közzétéve: 2021.02.05.

Otthonunk védelme mindannyiunk számára egyaránt fontos. Éppen ezért fontos körbejárni, hogy milyen módokon tudjuk megvédeni a nem kívánatos személyektől. Érdemes mindig körültekintőnek lenni, oda figyelni rá, hogy nyílászáróinkat minden zárva tartsuk, ha elhagyjuk otthonunkat.

Tovább olvasom >>

Hova érdemes tenni a pótkulcsot?

Közzétéve: 2021.01.06.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy haza érve hirtelen nem találtuk a kulcsunkat. Ilyenkor kissé bepánikolva, átkutatjuk az összes zsebünket, táskánkat, autót, miegymást. Ha szerencsénk van, akkor megtaláljuk valahol és nagyot sóhajtva végre beléphetünk otthonunkba. Azonban előfordulnak olyan esetek is, amikor csak a keresés során eszmélünk rá, hogy valahol bizony elmaradt az a kulcs.

Tovább olvasom >>

Így védjük autóinkat a lopás ellen

Közzétéve: 2020.12.05.

Évente több ezer autó tűnik el nyomtalanul hazánkban. Kocsinkat akár házunk elől, zárt garázsból, parkolóházból is elvihetik, slusszkulcs sem szükséges már hozzá.

Tovább olvasom >>

Miért okos az okos zár?

Közzétéve: 2020.11.09.

Ma már az okos szót nemcsak emberekre, hanem eszközökre is előszeretettel használjuk. Régebben inkább a telefonokra értettük, azonban ma már lehet okos a háztartás, a locsolórendszer, a lámpák, vagy a klímaberendezés is.

Tovább olvasom >>

Lakatnyitás hajtűvel?

Közzétéve: 2020.10.08.

Biztosan mindenki látta már, ahogy a filmekben hajtűvel nyitják ki a zárakat. Szerencsére ez ma már nem ilyen egyszerű, a modern technikának hála nem lesz elegendő egy hullámcsat.

Tovább olvasom >>

Miért vegyünk számkombinációs lakatot?

Közzétéve: 2020.09.06.

Lakat vásárlásánál rengeteg lehetőségünk van. Első ránézésre vannak kicsik, közepesek és egészen nagyok. Az alapanyagot tekintve szintén megkülönböztetjük a különböző fémből készült lakatokat.

Tovább olvasom >>

Ne hagyd, hogy lába kelljen a motorkerékpárodnak!

Közzétéve: 2020.08.12.

Sok ember dönt úgy, hogy lemond a négy keréken guruló gépjármű adta előnyökről és hátrányokról, és inkább két keréken éli az életét.

Tovább olvasom >>