Blog

Mit tud egy drágább lakat?

Közzétéve: 2021.11.04.

A lakat senki számára sem ismeretlen, hiszen rengeteg helyen használjuk, bicikli és motorlakatok mellett a pincére vagy a fészerre is vásárolhatunk lakatokat, de sokan az irodai szekrényekre is lakatot tesznek.

Tovább olvasom >>

Mit tehetünk, hogy a lakatkulcs ne vesszen el?

Közzétéve: 2021.10.04.

A lakáskulcsra mindenki nagyon vigyáz, ám a lakatok kulcsaival már koránt sem ez a helyzet. Számos olyan eset van, amikor lakat van egy fészeren vagy szekrényen, a kulcsa azonban már régóta nincsen meg.

Tovább olvasom >>

Védjük meg biciklinket lakattal!

Közzétéve: 2021.09.04.

Akinek biciklije van, annak a biciklilakat nem ismeretlen fogalom. Ma már bárhová is tesszük le a kerékpárunkat, védenünk kell, hiszen a szabadon hagyott bicikliket ellophatják, és el is lopják.

Tovább olvasom >>

Valóban működnek a filmes trükkök? Avagy lakatnyitás hajtűvel, dróttal, celluxszal

Közzétéve: 2021.08.03.

A filmeket mindenki szereti, és a lelke mélyen szinte mindenki kipróbálná a leghíresebb filmes zárnyitós, lakatnyitós jeleneteket.

Tovább olvasom >>

Vannak valóban biztonságos lakatok?

Közzétéve: 2021.07.05.

Amikor azt halljunk, hogy lakat, akkor vagy a biciklilakat jut az eszünkbe, vagy a sufnin fityegő fémdara, amit két csavarkulccsal játszi könnyedséggel szét lehet feszíteni, vagyis nem épp a biztonság és a megfelelő védekezés.

Tovább olvasom >>

Hová érdemes lakatot venni?

Közzétéve: 2021.06.07.

A zárak vásárlására komoly gondot fordítunk, a lakatokkal azonban már egészen más a helyzet. Pedig a lakatokat is olyankor vásároljuk, ha valamit meg szeretnénk védeni.

Tovább olvasom >>

Számkombináció vagy kulcs? Milyen lakatot válasszunk?

Közzétéve: 2021.05.05.

Lakatra sok esetben van szükségünk. Lezárhatjuk vele a fészert vagy a kerti tárolót, esetleg még a biciklinket is. Felkerülhet szekrényre vagy ajtóra, a felhasználása meglehetősen sokrétű.

Tovább olvasom >>

Hódít az új őrület, a zárfeltörés

Közzétéve: 2021.04.07.

Természetesen most nem a bűnügyi statisztikákról van szó. A zárfeltörés már nemcsak egy illegális tevékenység, hanem egy érdekes hobbi. Ez sokaknak furcsa lehet, de tényleg vannak olyanok, akik egy zár kinyitását intellektuális kihívásnak tekintik, minél bonyolultabb a zár, annál jobb.

Tovább olvasom >>

Lakatnyitási tippek és trükkök

Közzétéve: 2021.03.05.

A filmeken nagyon jól mutatnak a különféle zárnyitási trükkök. Szinte nincs olyan, aki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy megtanulja, hogyan is lehet hajtűvel kinyitni egy zárat vagy egy lakatot.

Tovább olvasom >>

Mivel dolgoznak a betörők?

Közzétéve: 2021.02.05.

Otthonunk védelme mindannyiunk számára egyaránt fontos. Éppen ezért fontos körbejárni, hogy milyen módokon tudjuk megvédeni a nem kívánatos személyektől. Érdemes mindig körültekintőnek lenni, oda figyelni rá, hogy nyílászáróinkat minden zárva tartsuk, ha elhagyjuk otthonunkat.

Tovább olvasom >>

Hova érdemes tenni a pótkulcsot?

Közzétéve: 2021.01.06.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy haza érve hirtelen nem találtuk a kulcsunkat. Ilyenkor kissé bepánikolva, átkutatjuk az összes zsebünket, táskánkat, autót, miegymást. Ha szerencsénk van, akkor megtaláljuk valahol és nagyot sóhajtva végre beléphetünk otthonunkba. Azonban előfordulnak olyan esetek is, amikor csak a keresés során eszmélünk rá, hogy valahol bizony elmaradt az a kulcs.

Tovább olvasom >>

Így védjük autóinkat a lopás ellen

Közzétéve: 2020.12.05.

Évente több ezer autó tűnik el nyomtalanul hazánkban. Kocsinkat akár házunk elől, zárt garázsból, parkolóházból is elvihetik, slusszkulcs sem szükséges már hozzá.

Tovább olvasom >>

Miért okos az okos zár?

Közzétéve: 2020.11.09.

Ma már az okos szót nemcsak emberekre, hanem eszközökre is előszeretettel használjuk. Régebben inkább a telefonokra értettük, azonban ma már lehet okos a háztartás, a locsolórendszer, a lámpák, vagy a klímaberendezés is.

Tovább olvasom >>

Lakatnyitás hajtűvel?

Közzétéve: 2020.10.08.

Biztosan mindenki látta már, ahogy a filmekben hajtűvel nyitják ki a zárakat. Szerencsére ez ma már nem ilyen egyszerű, a modern technikának hála nem lesz elegendő egy hullámcsat.

Tovább olvasom >>

Miért vegyünk számkombinációs lakatot?

Közzétéve: 2020.09.06.

Lakat vásárlásánál rengeteg lehetőségünk van. Első ránézésre vannak kicsik, közepesek és egészen nagyok. Az alapanyagot tekintve szintén megkülönböztetjük a különböző fémből készült lakatokat.

Tovább olvasom >>

Ne hagyd, hogy lába kelljen a motorkerékpárodnak!

Közzétéve: 2020.08.12.

Sok ember dönt úgy, hogy lemond a négy keréken guruló gépjármű adta előnyökről és hátrányokról, és inkább két keréken éli az életét.

Tovább olvasom >>