Blog

Mit tehetünk otthonunk biztonsága érdekében?

Közzétéve: 2024.07.01.

Senki nem szeretne attól rettegni, hogy ki surran be az éj leple alá a lakásába, hiszen mindenki szeretné a saját otthonában biztonságban érezni magát. A félelem nagyon gyakran sokáig fennáll azokban az emberekben, akik már átéltek hasonlót, de szerencsére lakásunk biztonsága érdekében több intézkedést is tehetünk azért, hogy ez még egyszer ne forduljon elő.

Tovább olvasom >>

Zárak és lakatok: mikor melyiket válasszuk?

Közzétéve: 2024.06.03.

Manapság a betörésvédelem és ingóságaink biztonságos tárolása rendkívül fontossá vált. Bár azt gondolhatnánk, hogy régebben volt nagy divat a betörés, meg a biciklik ház elől történő ellopása, a helyzet az, hogy ezek a bűncselekmények még mind a mai napig nagyon gyakoriak.

Tovább olvasom >>

Mit tehetünk, ha a másolatvédett kulcsunk mellé nincs kódkártyánk?

Közzétéve: 2024.05.02.

A másolatvédett kulcsok manapság elég gyakoriak. Sokan ezt egy plusz védelmi vonalnak gondolják, amellyel védhetik magukat.

Tovább olvasom >>

Amikor nem elegendő a zárbetétcsere

Közzétéve: 2024.04.02.

Amikor meghibásodik egy zár, akkor abban reménykedünk, hogy egy kis olaj, vagy egy kisebb alkatrész cseréje megoldja a gondot. Sok esetben a zárbetétcsere is elengedő, de vannak olyan helyzetek, amikor mindenképp zárat kell cserélni.

Tovább olvasom >>

Milyen lakat típusok közül van lehetőségünk választani?

Közzétéve: 2024.03.01.

Gyakran kell valamilyen külső helyiséget manuálisan bezárnunk. Gondolhatunk itt például egy garázsra, fészerre, biciklitárolóra, vagy egy kerti tárolóra. Ezeknél a helyeknél nem mindig megoldható a hagyományos zár beszerelése, vagy lehetséges, hogy egyszerűen a biztosra szeretnénk menni, emiatt a kiegészítő védelem miatt beszerzünk még egy lakatot is.

Tovább olvasom >>

A védelemmel ellátott zár mi ellen nyújt védelmet?

Közzétéve: 2024.02.01.

Gyakran hallani, hogy válasszunk a bejárati ajtóra olyan zárat, amely védelemmel van ellátva, sőt,a biztosítók is ezt szorgalmazzák a lakásbiztosítások esetén.

Tovább olvasom >>

Sérült kulcsot is lehet másoltatni?

Közzétéve: 2024.01.02.

Gyakran megesik, hogy egy kulcs eldeformálódik, mert sokat hánykódik a táskában. Bár a kulcsok fémből készülnek, nekiütődnek a mobilnak, a pénztárcának, vagy bármi másnak, ami még a táskában, esetleg a zsebünkben van, emiatt pedig még akár sérülhetnek is.

Tovább olvasom >>

Minden, amit tudnunk kell a betörésvédelemről

Közzétéve: 2023.12.01.

Lakásunk, otthonunk elsőszámú védelmi pontja minden esetben a bejárati ajtó, ugyanis a betörők a legtöbbször ezen keresztül jutnak be a kiszemelt ingatlanokba. Bár az sem ritka, ha nyáron a szellőztetés miatt nyitva hagyott ablakon, teraszajtón surrannak be a betörők, mégis az otthonunk kritikus pontja a bejárati ajtó.

Tovább olvasom >>

Milyen zárat érdemes megvásárolni egy beltéri ajtóhoz?

Közzétéve: 2023.11.02.

Egy nagyobb felújítás során nagyon sok dologra kell odafigyelnünk, hogy végül minden munkálat jól haladjon, és tökéletes legyen a végeredmény. Talán általánosítva kijelenthető, hogy az emberek nagy része nem igazán szokott nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy pontosan milyen zárszerkezet kerüljön a beltéri ajtókba, pedig valójában ez is egy elég fontos kérdés lehet.

Tovább olvasom >>

Lehet biztonságos egy lakat?

Közzétéve: 2023.10.02.

Vannak olyan esetek, amikor a zár nem kivitelezhető, mert nem fér el, esetleg olyan az ajtó, a szekrényajtó vagy a kapu, amire nem lehet feltenni egy zárat. Elég csak a panellakások pincerekeszeire gondolni, ahol sokszor fém rudakra feszített dróthálóból áll az ajtó, de sokszor a fal is, a fém rúdba pedig meglehetősen nehéz lenne felszerelni egy zárat, már méretéből kifolyólag is. Természetesen nemcsak ebben az esetben nem jöhet szóba a zár, de akkor sem, ha mondjuk, hullámpalából van a garázskapu, vagy épp egyszerű falapokból vagy deszkákból van összetákolva egy fészerajtó.

Tovább olvasom >>

Menthető egy lakat, ha elveszett a kulcsa?

Közzétéve: 2023.09.01.

A lakatokat sokan azért nem kedvelik, mert egyrészt nem tartják őket biztonságosnak, másrészt, mert gyakran elveszítik a kulcsát, így pedig a lakat már használhatatlan. De tényleg az? A lakatokat is, ahogyan a zárakat általában több kulccsal árusítják, ami azt jelenti, hogy nem csak egyetlen kulcsot kapunk a lakatunkhoz. Tény ugyan, hogy a lakatok kulcs, mivel kisebbek, mint mondjuk a bejárati ajtó kulcsai, könnyebben elvesznek, viszont, ha egy kicsit előre gondolkodunk, akkor nem kell attól félnünk, hogy a fészer vagy a garázs zárva marad végleg, csak mert rajta maradt a lakat.

Tovább olvasom >>

Tényleg lehet minőségi egy lakat?

Közzétéve: 2023.08.01.

Amikor a lakatok kérdése felmerül, akkor sokan csak legyintenek, hogy ez csak ilyen félmegoldás, mert a lakat nem biztonságos. Könnyen le lehet verni, a neten még videók is vannak a különböző lakatnyitó módszerekről, ezért nem is feltétlen érdemes venni. A helyzet azonban az, hogy a lakatok nem feleslegesek, és igen is van értelműk, sőt, minőséget is képviselhetnek. A lakatok között is találunk persze olcsó, silány anyagból gyártott darabokat, melyeket pár kalapácsütéssel le lehet verni, ezeknek valóban nincs sok haszna.

Tovább olvasom >>

Mikor érdemes lakatban gondolkodni?

Közzétéve: 2023.07.03.

A lakatot sokan nem tartják túl biztonságosnak, mert könnyen le lehet verni. Ebben persze van igazság, de sokszor nem nagyon van más választásunk, ha meg szeretnénk védeni az értékeinket.

Tovább olvasom >>

Számzáras vagy kulcsos lakatot válasszunk?

Közzétéve: 2023.06.01.

A lakatokból is többféle van, olcsóbb és drága, készülhetnek többféle anyagból, rengeteg méretben érhetőek el, és persze a nyitás módjában is találhatunk eltéréseket. Lehet egy lakat kulcsos vagy számzáras is.

Tovább olvasom >>

Lakatolás? De hová érdemes?

Közzétéve: 2023.05.02.

A lakatokat talán senkinek sem kell bemutatni, ugyanis ez is egyfajta zárforma, mely meglehetősen elterjedt megoldás. Nem is gondolunk bele, hogy hányféle módon lehet használni.

Tovább olvasom >>

Mi a különbség egy olcsóbb, és egy drágább lakat között?

Közzétéve: 2023.04.03.

A garázsunkat, a kert kaput, a fészert, vagy a kár a biciklinket is lezárhatjuk egy lakattal szükség szerint, ám talán érdemes átgondolnunk azt, hogy adott esetben milyen minőségű, és milyen ár fekvésű lakatok közül lehet érdemes válogatnunk.

Tovább olvasom >>

Mit tegyünk, ha elhagyjuk a lakatunk kulcsát?

Közzétéve: 2023.03.01.

Gyakran a lakat a leghatékonyabb módja annak, hogy a biciklinket, vagy éppen a motorkerékpárunkat biztonságban ott hagyjuk egy biciklitárolóban vagy parkolóban. A motorok és a robogók esetében, ha nincs más, ideiglenes megoldásként jó lehet egy biciklizár, de a legjobb, ha vásárolunk kifejezetten olyan motorláncot, amely a lehető legnagyobb védelmet tudja nyújtani a motorunk számára majd erre teszünk egy lakatot.

Tovább olvasom >>

Milyen előnyei és hátrányai vannak a kulcsos lakatoknak?

Közzétéve: 2023.02.01.

A lakat egy nagyon hasznos találmány, használjuk fészerekre, garázsokra, de még bútorokra is, védve őket attól, hogy valaki olyan használja őket, vagy vigyen el belőlük valamit, akinek nem kellene. Lakatból is rengetegféle van manapság, külön típusokat vásárolhatunk kifejezetten a biciklinkre, a motorunkra, sőt, a bőröndünkre is. De maradjunk a hagyományos lakatoknál, és ezek két fő típusánál. Talán senki számára sem lesz újdonság, hogy a lakatok jellemzően két fő módon nyithatóak: számkóddal vagy kulccsal.

Tovább olvasom >>

Lakatoljunk, de mi is az?

Közzétéve: 2023.01.02.

Lakat egy olyan zár, amely függő, levehető, kulccsal nyitható, zárható. U alakú kampója a bezárandó dolgon a fedelét bezárt állapotban rögzíti.

Tovább olvasom >>

Mik a számzáras lakatok legnagyobb előnyei?

Közzétéve: 2022.12.01.

A lakat egy nagyon fontos, biztonságot nyújtó eszköz, mely garantálni tudja a vele lezárt holmink védelmét, és biztonságát.

Tovább olvasom >>

Beletört a kulcs a zárba, mit tegyünk?

Közzétéve: 2022.11.02.

Nagyon kellemetlen, ha akad a zár, de az még annál is kellemetlenebb, ha az akadás miatt feszegetjük a zárat, a kulcs pedig beletörik.

Tovább olvasom >>

Milyen zárszerelési feladatokat végezhetünk el mi magunk, és mihez szükséges szakembert hívnunk?

Közzétéve: 2022.10.03.

Napjainkban egyre nagyobb divatját élik a „Csináld magad” megoldások, hiszen az interneten számos leírást, és videót találhatunk ma már arról, hogy hogyan kell kifesteni, tapétázni, vagy éppen kicsempézni az otthonunkat.

Tovább olvasom >>

Mit tud egy másolásvédett kulcs?

Közzétéve: 2022.09.01.

Másolatvédett kulcsról már mindenki hallott, azt viszont már jóval kevesebben tudják, hogy ez mit is jelent pontosan a valóságban.

Tovább olvasom >>

A lakatnyitás módszereiről, ha elvész a kulcs

Közzétéve: 2022.08.01.

Nagyon gyakori, hogy elvész a lakatkulcs, így pedig a lakat használhatatlanná válik. A jobbik eset, ha épp nem zárunk vele semmit, de ha mondjuk épp a fészeren van rajta, ez nem túl jó, mert akkor le kell vernünk.

Tovább olvasom >>

Utazzanak csomagjaink biztonságban külföldre is

Közzétéve: 2022.07.01.

Megérkezett a nyár, az az igazi, meleg, nyaralós idő is, így sokan vágnak neki az utazásnak.

Tovább olvasom >>

Lakat a garázsra? Biztonságos ez?

Közzétéve: 2022.06.02.

Ha a garázsról van szó, mindenkinek más jut az eszébe, hiszen rengetegféle megoldás van garázsra.

Tovább olvasom >>

Fém kulcstárolókban biztonságban van a pótkulcs?

Közzétéve: 2022.05.03.

Amikor a pótkulcsot szeretnénk eldugni, akkor nagyon leleményesnek gondoljuk magunkat, pedig sokszor nem is vagyunk azok.

Tovább olvasom >>

Más lakat kell motorra, mint kerékpárra?

Közzétéve: 2022.04.01.

Amikor védeni akarjuk a biciklinket, a lakat egy meglehetősen egyszerű, de hatékony megoldás.

Tovább olvasom >>

Mi mindenre használható egy lakat, avagy hova vegyünk lakatot?

Közzétéve: 2022.03.02.

Ha azt halljuk, hogy lakat, akkor sokan egyből a biciklilakatra asszociálnak, ami érthető, de nem ez az egyetlen lehetőség, amit lakattal láthatunk el.

Tovább olvasom >>

Robogóra vagy motorra is vehetünk lakatot? Van értelme?

Közzétéve: 2022.02.01.

A kerékpárok lakatolása meglehetősen régóta működő megoldás a lopás ellen, bár ez sem tökéletes, hiszen megesett már olyan is, hogy nem a kerékpár tűnt el, csak a kereke.

Tovább olvasom >>

Valóban megéri az árát egy drágább lakat? Hiszen azt is le lehet verni, vagy nem?

Közzétéve: 2022.01.07.

A biciklinket, a fészert vagy a garázst gyakran védjük lakattal, mert valamilyen okból kifolyólag zár nem kerülhet fel. Persze sokan azt gondolják, hogy a lakat úgyszólván felesleges, hiszen könnyen leverhető, a biciklilakat könnyen szétvágható, teljesen felesleges pénzkidobásnak tűnik.

Tovább olvasom >>

Poggyászlakattal a biztonságos utazásért

Közzétéve: 2021.12.16.

Számzáras vagy kulcsos, egyre többen használnak poggyászlakatot utazásaikkor. Sok bőröndön és táskán már eleve van zár, ami többnyire számkombinációs, de ha ez nincs, akkor is meg tudjuk védeni csomagjainkat az illetéktelenektől.

Tovább olvasom >>

Mit tud egy drágább lakat?

Közzétéve: 2021.11.04.

A lakat senki számára sem ismeretlen, hiszen rengeteg helyen használjuk, bicikli és motorlakatok mellett a pincére vagy a fészerre is vásárolhatunk lakatokat, de sokan az irodai szekrényekre is lakatot tesznek.

Tovább olvasom >>

Mit tehetünk, hogy a lakatkulcs ne vesszen el?

Közzétéve: 2021.10.04.

A lakáskulcsra mindenki nagyon vigyáz, ám a lakatok kulcsaival már koránt sem ez a helyzet. Számos olyan eset van, amikor lakat van egy fészeren vagy szekrényen, a kulcsa azonban már régóta nincsen meg.

Tovább olvasom >>

Védjük meg biciklinket lakattal!

Közzétéve: 2021.09.04.

Akinek biciklije van, annak a biciklilakat nem ismeretlen fogalom. Ma már bárhová is tesszük le a kerékpárunkat, védenünk kell, hiszen a szabadon hagyott bicikliket ellophatják, és el is lopják.

Tovább olvasom >>

Valóban működnek a filmes trükkök? Avagy lakatnyitás hajtűvel, dróttal, celluxszal

Közzétéve: 2021.08.03.

A filmeket mindenki szereti, és a lelke mélyen szinte mindenki kipróbálná a leghíresebb filmes zárnyitós, lakatnyitós jeleneteket.

Tovább olvasom >>

Vannak valóban biztonságos lakatok?

Közzétéve: 2021.07.05.

Amikor azt halljunk, hogy lakat, akkor vagy a biciklilakat jut az eszünkbe, vagy a sufnin fityegő fémdara, amit két csavarkulccsal játszi könnyedséggel szét lehet feszíteni, vagyis nem épp a biztonság és a megfelelő védekezés.

Tovább olvasom >>

Hová érdemes lakatot venni?

Közzétéve: 2021.06.07.

A zárak vásárlására komoly gondot fordítunk, a lakatokkal azonban már egészen más a helyzet. Pedig a lakatokat is olyankor vásároljuk, ha valamit meg szeretnénk védeni.

Tovább olvasom >>

Számkombináció vagy kulcs? Milyen lakatot válasszunk?

Közzétéve: 2021.05.05.

Lakatra sok esetben van szükségünk. Lezárhatjuk vele a fészert vagy a kerti tárolót, esetleg még a biciklinket is. Felkerülhet szekrényre vagy ajtóra, a felhasználása meglehetősen sokrétű.

Tovább olvasom >>

Hódít az új őrület, a zárfeltörés

Közzétéve: 2021.04.07.

Természetesen most nem a bűnügyi statisztikákról van szó. A zárfeltörés már nemcsak egy illegális tevékenység, hanem egy érdekes hobbi. Ez sokaknak furcsa lehet, de tényleg vannak olyanok, akik egy zár kinyitását intellektuális kihívásnak tekintik, minél bonyolultabb a zár, annál jobb.

Tovább olvasom >>

Lakatnyitási tippek és trükkök

Közzétéve: 2021.03.05.

A filmeken nagyon jól mutatnak a különféle zárnyitási trükkök. Szinte nincs olyan, aki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy megtanulja, hogyan is lehet hajtűvel kinyitni egy zárat vagy egy lakatot.

Tovább olvasom >>

Mivel dolgoznak a betörők?

Közzétéve: 2021.02.05.

Otthonunk védelme mindannyiunk számára egyaránt fontos. Éppen ezért fontos körbejárni, hogy milyen módokon tudjuk megvédeni a nem kívánatos személyektől. Érdemes mindig körültekintőnek lenni, oda figyelni rá, hogy nyílászáróinkat minden zárva tartsuk, ha elhagyjuk otthonunkat.

Tovább olvasom >>

Hova érdemes tenni a pótkulcsot?

Közzétéve: 2021.01.06.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy haza érve hirtelen nem találtuk a kulcsunkat. Ilyenkor kissé bepánikolva, átkutatjuk az összes zsebünket, táskánkat, autót, miegymást. Ha szerencsénk van, akkor megtaláljuk valahol és nagyot sóhajtva végre beléphetünk otthonunkba. Azonban előfordulnak olyan esetek is, amikor csak a keresés során eszmélünk rá, hogy valahol bizony elmaradt az a kulcs.

Tovább olvasom >>

Így védjük autóinkat a lopás ellen

Közzétéve: 2020.12.05.

Évente több ezer autó tűnik el nyomtalanul hazánkban. Kocsinkat akár házunk elől, zárt garázsból, parkolóházból is elvihetik, slusszkulcs sem szükséges már hozzá.

Tovább olvasom >>

Miért okos az okos zár?

Közzétéve: 2020.11.09.

Ma már az okos szót nemcsak emberekre, hanem eszközökre is előszeretettel használjuk. Régebben inkább a telefonokra értettük, azonban ma már lehet okos a háztartás, a locsolórendszer, a lámpák, vagy a klímaberendezés is.

Tovább olvasom >>

Lakatnyitás hajtűvel?

Közzétéve: 2020.10.08.

Biztosan mindenki látta már, ahogy a filmekben hajtűvel nyitják ki a zárakat. Szerencsére ez ma már nem ilyen egyszerű, a modern technikának hála nem lesz elegendő egy hullámcsat.

Tovább olvasom >>

Miért vegyünk számkombinációs lakatot?

Közzétéve: 2020.09.06.

Lakat vásárlásánál rengeteg lehetőségünk van. Első ránézésre vannak kicsik, közepesek és egészen nagyok. Az alapanyagot tekintve szintén megkülönböztetjük a különböző fémből készült lakatokat.

Tovább olvasom >>

Ne hagyd, hogy lába kelljen a motorkerékpárodnak!

Közzétéve: 2020.08.12.

Sok ember dönt úgy, hogy lemond a négy keréken guruló gépjármű adta előnyökről és hátrányokról, és inkább két keréken éli az életét.

Tovább olvasom >>